Grčka od 6. do 15. jula zatvara granice za državljane Srbije

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Od 6. do 15. jula državljanima Srbije biće privremeno zabranjeno da ulaze u Grčku, izjavila je Aristotelija Peloni iz pres službe grčke vlade.

„Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke“, istakao je Dačić.

On je dodao da će srpski građani koji su kao turisti već u Grčkoj moći da ostanu tamo do kraja aranžmana i da se vrate u Srbiju.

Peloni: Grčka do 15. jula zatvorena za državljane Srbije

Od 6. do 15. jula državljanima Srbije biće privremeno zabranjeno da ulaze u Grčku, izjavila je Aristotelija Peloni iz pres službe grčke vlade.

Ona je kazala da vlada pomno prati situaciju razvoja pandemije u EU i svuda u svetu, prenosi ANA.

„Prema najnovijim epidemiološkim podacima, odlučeno je da se srpskim državljanima privremeno zabrani ulazak u Grčku od 6. jula u 6.00 do 15. jula. Vlada je u saradnji sa nadležnim službama, analizira i procenjuje kako bi otvaranje zemlje za strane posetioce u Grčkoj proteklo bez štete za javno zdravlje“, rekla je Peloni.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde