Gradiće se most-blizanac Klisanskog mosta

Grad Novi Sad raspisao je tender za projektovanje mosta-blizanca postojećeg Sentandrejskog (Klisanskog) mosta na Kanalu DTD

Plan je da se pored proširenja Sentandrejskog puta, koji će postati bulevar, i totalne rekonstrukcije postojećeg mosta koji je godinama poprilično oštećen, sagradi istovetan most-blizanac kako bi svaki most služio za jedan saobraćajni pravac, navodi ovaj radio.

Kako kažu, vrednost projekta je 15 miliona dinara, a u konkursnoj dokumentaciji se navodi da novi most-blizanac treba vizuelno da izgleda isto kao postojeći Sentandrejski most.

Treba da bude dug 195 metara sa dve saobraćajne trake od 3,5 metara, biciklističkom i pešačkom stazom od dva i 1,6 metara, i da ima obezbeđen prostor za postavljanje instalacija i redovnu i dekorativnu rasvetu.

Izgradnja ovog mosta će početi pošto bude završena rekonstrukcija postojećeg mosta i proširene saobraćajnice, odnosno 2019. godine, a već sada se u planovima budžeta Grada navodi da je za izgradnju potrebno oko 165 miliona dinara, prenosi Radio 021.

Proširenje Sentanadrejskog puta i totalnu rekonstrukciju mosta finansiraće zajednički Republika, preko Puteva Srbije, Pokrajina i Novi Sad sa 730 miliona dinara za saobraćajnicu, i još, kako navode, 80 miliona dinara za most.

Tenderi za ove radove još nisu raspisani, ali se očekuje da će uskoro uslediti jer su ugovori potpisani još pre nekoliko meseci

izvor: 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde