Glavna autobuska stanica u Novom Sadu danas je na kratko postala koncertna dvorana

Međumesna autobuska stanica u Novom Sadu danas je na kratko postala koncertna dvorana. U organizaciji Udruženja „Dunavska sonata“ i Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća održan je koncert klasične muzike u čekaonici Međumesne autobuske stanice, a sve u cilju popularizovanja i približavanja kulture što većem broju ljudi.

Nakon koncerta na Štrandu, Telepu, Detelinari i u mnogim drugim delovima grada, na red je došla i glavna autobuska stanica, kao jedno od najprometnijih mesta u gradu.

Kroz ovakve koncerte promoviše se kultura na neobičnim mestima, a u planu je i proširanje ove akcije, pa se tako u budućnosti mogu očekivati koncerti i u gradskom prevozu, izjavio je šef službe staničnih usluga u JGSP-u Željko Mitrović.

Sudeći po reakcijama prisutnih, koncert je naišao na odobravanje i oduševljenje, a svi su saglasni sa tim da bi voleli da se češće susreću sa ovakvim koncertima.

Pozitivne impresije dele i članovi kvarteta „Pneuma“ na čijem se repertoaru našao Mocart, Štraus, Pijacola i drugi, a prema rečima pijaniste Dimitrija Beljanskog ovaj koncert bio je posebno iskustvo.

Akcije „Dunavske sonate“ podržava Gradska uprava za kulturu, a svi koncerti ove vrste potpuno su besplatni i dostupni svima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde