Gastro-turistički vodič „Ukusi Vojvodine“ – prozor u svet vojvođanskih ukusa

Festivali kao što su „Ukusi Vojvodine“ i „Interfest“ postali su sada već široko prepoznati događaji, a udruženje Interfest odlučilo je da ovu priču zaokruži sa gastro-turističkim vodičem „Ukusi Vojvodine“, a sve to u cilju promovisanja domaćih proizvođača hrane i pića iz Vojvodine.

Ovaj vodič u formi brošure promovisan je uz „Fruštuk sa ukusima Vojvodine“ u hotelu Putnik, pa je tako na trpeti bilo sve što jedan pravi vojvođanski doručak podrazumeva, od kulena, šunke, pogačica i  čvaraka do štrudli i dobrog vina.

Jadranka Beljan Balaban iz udruženja Interfest istakla je da se u ovoj brošuri može pronaći ponuda preko 200 vojvođanskih restorana, kao i recepti karakteristični za Vojvodinu.

U okviru promocije održana je i panel diskusija na temu unapređenje ponude domaćih proizvoda i vojvođanske tradicionalne kuhinje, kreiranje novih proizvoda i jela i uloga gastronomije u kreiranju turističkog proizvoda jedne destinacije. U ovoj diskusiji učestvovali su vrsni poznavaoci dobrih ukusa koji su se složili da Vojvodine ima i gastronomske i turističke potencijale koji se sve više razvijaju kroz ovakve vodiče i festivale.

Učesnici diskusije složili su se da se ukusi i mirisi nekog mesta koje smo posetili najduže zadržavaju u sećanju nakon putovanja, što je ujedno bio i odgovor zašto su ove teme toliko značajne za Vojvodinu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde