FTN će analizirati saobraćaj u Novom Sadu

FTN će analizirati saobraćaj u Novom Sadu

Like
556
0
ponedeljak, 22 maj 2017
NOVI SAD
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Fakultet tehničkih nauka dobio je posao na tenderu Gradske uprave za saobraćaj, sa zadatkom da izradi takozvani Smart plan o saobraćaju u gradu.

Za ovaj posao, Gradu neophodnom za modernizaciju i usaglašavanje saobraćajnog sistema sa EU standardima i potrebama Novosađana, FTN će dobiti 11,9 miliona dinara, a raditi zajedno sa firmom „Adomne“, koja se bavi projektovanjem i inženjeringom.

Težnja je da se u paket mera saobraćajne politike uključe „inovativne mere“ kao što su informaciono-komunikacione tehnologije i „čista“ vozila, podstakne manja upotreba automobila i definišu merljivi ciljevi za naredne godine. Grad planira da ažurira informacije koje već postoje o saobraćaju i navikama/potrebama građana i prilagodi ih onome što su trenutne potrebe – saobraćajna mreža, broj polazaka, upotreba raznih vidova prevoza itd.
Novosađani će biti anketirani radnim danima na Železničkoj stanici i pitani o svojim navikama kada su putovanja u pitanju, a biće anketirani i putnici na ulaznim i izlaznim pravcima Novog Sada. Istraživači će brojati putnička vozila i bicikliste na raskrsnicama Rumenačka – Kornelija Stankovića, Futoška – Cara Dušana, Novosadskog sajma – Hajduk Veljkova, Bulevar oslobođenja – Maksima Gorkog i na još nekoliko ključnih raskrsnica. Biciklisti će se brojati i na mostovima.
Na svim linijama GSP brojaće se putnici, sa akcentom na liniji broj 3, a u okviru zadatka istraživaće se i parkiranje u gradu. Korisnici parkirališta biće anketirani, parking mesta prebrojana i analizirana, a meriće se i vreme pešačenja od parking mesta do odredišta.
Izvor: 021
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *