Španski glumac i kantautor Fran Perea, našoj publici poznat po ulozi u seriji Seranovi, premijerno će predstaviti svoj muzički projekat Reč putuje u Novom Sadu. Fran Perea nastupiće u Srpskom narodnom pozorištu na sceni Jovan Đorđević, 13. maja u 20 časova. Ovaj projekat koji predstavlja spoj zvuka, slike i dizajna nastao je nakon što je Fran posle višegodišnje pauze poželeo da se vrati na scenu.

Emitovanje čuvene španske serije Seranovi i pesama koje je izvodio Fran Perea bile su podstrek mnogim mladim ljudima iz evropskih zemalja da se odluče za španski kao izborni strani jezik, uz muziku i audiovizuelnu zabavu kao sredstvo za širenje i učenje jezika. Upravo to je bilo polazište sveobuhvatnog koncerta Reč putuje, koji premašuje granice muzičkog događaja i predstavlja složeni projekat promocije španskog jezika u inostranstvu, sa Franom Pereom kao njegovim ambasadorom.

Podrška Instituta Servantes i srpskih univerziteta i institucija kulture takođe predstavlja podsticaj i žig kvaliteta te inicijative, nastale u nezavisnoj diskografskoj kući Let’s Do It i uobličene u projekat koji kombinuje scenski, muzički i audiovizuelni nastup uz umetničko pojačanje u vidu dva grafička umetnika koji će uživo raditi kaligrafiju, sliku i crtež. Na taj način reč će biti prisutna u širem kontekstu: ne samo kroz pesme već i kroz vizuelno otelotvorenje tokom nastupa.

Tokom ove mini turneje po Srbiji, koja dovodi Frana Pereu i njegov bend u Novi Sad 13. maja i u Beograd 15. maja, Fran će izvesti sve svoje velike hitove i pesme sa svog novog albuma, u želji da poduči, da pruži dobru zabavu, a pre svega da ponudi kvalitetnu muziku, kao autentičan, univerzalan jezik

PODELI
Prethodni članakPrištinska platforma čini dijalog besmislenim?
Sledeći članakVrlo toplo
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde