Na Fakultetu za ekonomiju i ineženjerski menadžment 13.02.2018. godine održaće se veliko finale takmičenja za sve maturante Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno. Od 45 prijavljenih škola iz 21 grada Vojvodine u finalu će se naći samo četiri koje su pokazale najbolje znanje  i to Gimanzija „20. oktobar“ iz Bačke Palanke, Tehnička škola „9. maj“ iz Bačke Palanke, Gimnazija „Branko Radičević“ iz Stare Pazove i Srednja ekonomska škola iz Sombora.

Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno,koje je zamišljeno kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze, počelo je 24.01.2018. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, kao i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse i da za to budu nagrađeni.

Od 45 škola, koliko je učestvovalo u kvalifikacijama, u polufinale se plasiralo 9 ekipa koje su pokazale izvanredno znanje iz opšte kulture i informisanosti. Dokaz da su maturanti ove godine veoma dobro pripremljeni je i to što se nekoliko puta desilo da smo imali izjednačen rezultat između dve, pa čak i tri škole.

U finalu takmičari će, pored pitanja iz opšte kulture i informisanosti, pokazati i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem zadatog poslovnog problema. Pored toga, mr Zdravko Živković će takmičarima zadati dodatni zadatak, da reše slagalicu „Doris” koja je proglašena za najbolju slagalicu od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G.

Finale takmičenja za sve maturante Vojvodine “FIMEK NAGRAĐUJE ZNANJE” tradicionalno, svojim prisustvom, uveličaće istaknuti predstavnici privrede.

radiodelta.rs

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde