Finale takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno

Na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu 11.02.2019. godine, održano je finale takmičenja za sve maturante iz Vojvodine „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno 10. jubilarni put. Takmičenje je počelo 21.01.2019. godine u prostorijama Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment u Novom Sadu. Od prijavljenih 45 škola iz 24 grada Vojvodine koje su se takmičile u kvalifikacijama, svojim znanjem izdvojilo se devet polufinalista, a izvanrednim znanjem u finale se plasiralo tri škole: Gimnazija Inđija, srednja Ekonomska škola, Sombor  i  STŠ ,,Mileva Marić”, Titel.

Takmičenje „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno zamišljeno je kao afirmacija razmene znanja, dobrog druženja, povezivanja srednjih škola, kao i gradova iz kojih maturanti dolaze. Koncept takmičenja „FIMEK nagrađuje znanje“ tradicionalno je zamišljen na način da naši maturanti kroz zabavu, jačaju kako takmičarski, tako i timski duh, ali i sposobnosti kao što su kreativnost, inovativnost, kritički stav i inicijativnost. Naša misija je bila da maturanti, kao budući akademski građani, pokažu svoje znanje i pre nego što dobiju indekse, i da za to budu nagrađeni. Iz tog razloga nijedna škola koja se plasirala u finale nije otišla praznih ruku, tj. svi finalisti su bili nagrađeni za pokazano znanje.

Finaliste i njihove navijače pozdravila je prof. dr Marijana Carić, predsednica Saveta Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu, koja im je poželela puno uspeha kako u takmičenju tako i njihovom daljem obrazovanju. Prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment, naglasio je da FIMEK kroz ovo i druga takmičenja koje organizuje želi da motiviše mlade da ulažu u svoje obrazovanje, a najbolje maturante da nagradi za pokazano znanje.

Nagrade su koncipirane tako da se nagradi znanje i budućim studentima pruži motiv za dalje obrazovanje. Stoga su, pobednici, srednja Ekonomska škola, Sombor dobili putovanje u neku od evropskih prestonica, po njihovom izboru, kao i 50% popusta na školarinu za studije na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment, odnosno Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, takođe po izboru pobedničke ekipe. Pobednici su dobili i poklon knjiga izdavačke kuće The English Book, vaučer u iznosu od 20 evra na bilo koje putovanje u ponudi turističke agencije Lider Travel. Pored navedenih nagrada, prvoplasirana ekipa će imati priliku da provede prijatne trenutke u Caffe Bar –u ,,Priča” u Novom Sadu.

Drugoplasirana ekipa, maturanti STŠ ,,Mileva Marić” su, pored popusta na školarinu u vrednosti od 40% na FIMEK-u ili Pravnom fakultetu za privredu i pravosuđe, dobili i prvomajsko putovanje Balkan Fun 2019. u organizaciji Lider travel-a. Pored navedenih nagrada, maturanti iz Titela su nagrađeni i vaučerom od 20 evra za neku od destinacija Lider Travel –a , večerom za četvoro u Caffe-Bar -u „Priča“, kao i poklon paketom knjiga iz izdavačke kuće The English Book.

Treća nagrada je 30% popusta na školarinu na jednom od naših fakulteta po izboru maturanata i vikend u Hotelu Novi Sad. Pored navedenih nagrada, trećeplasirana ekipa je nagrađena i sa vaučerom u iznosu od 20 evra na putovanje Lider Travel –a, uslugama u salonu lepote ,,Nuna”, frizerskom salonu ,,Kalevski” ,,La Fayette” salonu lepote  kao i poklon paketom knjiga iz izdavačke kuće The English Book. Caffe Bar ,,Priča” je i za trećeplasirane takmičare obezbedio 4 večere.

Maturanti su se tokom takmičenja nadmetali u oblastima opšte kulture i informisanosti, a svaka škola je učestvovala sa svoja tri izabrana učenika. U finalu su maturanti dobili i dodatne zadatke, prvo je dr Zdravko Živković, finalistima takmičenja zadao da reše mozgalicu „Doris”, čiji je kreator, a koja je proglašena za najbolju slagalicu u 2009. godini od strane najprestižnijeg američkog časopisa „Games“, za rekreativnu matematiku i logičke igre i ušla u antologiju najboljih mozgalica svih vremena po preporuci američke Fondacije G4G. Drugi dodatni zadatak u finalu bio je da maturanti pokažu i svoje preduzetničke veštine i kompetencije rešavanjem poslovnog problema, koji im zadao prodekan za kvalitet i razvoj na FIMEK –u doc. dr Radivoj Prodanović. Slagalicu Doris najbrže su rešili maturanti STŠ ,,Mileva Marić” iz Titela, dok su takmičari iz Ekonomske škole, Sombor predstavili najbolju ideju za rešenje poslovnog problema.

Kroz nagradnu igru na Facebook mreži koja je organizovana za sve škole koje su učestvovale u kvalifikacijama takmičenja obezbeđena je specijalna nagrada. Za specijalnu nagradu izborili su se maturanti takođe srednje Ekonomske škole,  Sombor i osvojili laptop za svoju školu dok je učenica iz SSŠ ,,Branko Radičević” iz Rume osvojila tablet u Instagram nagradnoj igri.

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde