Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli

Finale Šampionata u brzom vezivanju pertli

Savez izviđača Novog Sada uz mentorstvo Trening centra „KOCEVSKI“ iz Novog Sada i podršku organizacije Spirit of America in Serbia, organizuju prvi nacionalni Šampionat u brzom vezivanju pertli za učenike I i II razreda osnovne škole sa ciljem povećanja fine motorike kod najmlađih i ovladavanje veštinom vezivanja pertli koju po statističim podacima preko 60% dece ovog uzrasta ne ume da veže.

Ovakvu vrstu aktivnosti izviđači realizuju poslednjih 10 godina pa je ove godine odlučeno da se uputi javni poziv svim školama u Srbiji da se priključe ovom takmičenju. Od marta meseca ove godine do danas preko 30 osnovnih škola širom Srbije organizovalo je svoja školska takmičenja i dobili svoje školske šampione. Svi polufinalisti na školskim takličenjima stekli su pravo učešća na finaltnom takmičenju koji će biti održano u subotu, 25. maja 2019.g. sa početkom u 10 sati u prostorijama OŠ „VUK KARADžIĆ“ u Novom Sadu.

Do sada je dolazak prijavilo 16 ekipa pa se očekuje da 64 takmičara oproba svoje veštine vezivanja pertli te da dobijemo prvog Šampiona Srbije u brzom vezivanju pertli.
Ovogodišnje takmičenje trebalo bi da predstavlja generalnu probu pre septembarske akreditacije ovog takmičenja kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja RS kako bi ušlo u Kalendar Školskih takmičenja na narednu školsku godinu i pružili mogućnost da svi učenici I i II razreda osnovne škole oprobaju u brzom vezivanju pertli. Na taj način bi smo u mnogome povećali broj dece koji umeju sami da vežu svoje pertle jer je dosadašnja praksa pokazala da u sredinama u kojima su do sada održavana ovakva takmičenja preko 95% dece su naučila da vezuju svoje pertle.

Koristimo ovu priliku da Vas pozovemo da nam se u subotu, 25. maja 2019. od 10 sati pridružite u OŠO „VUK KARADžIĆ“ (ul. Radoja Domanovića 24) i ispratite ovo takmičenje te o rezultatima i imenima pobednika obavestite svoje čitaoce, gledaoce i slušaoce. Na taj način bi ste u mnogome promovisali ovu ideju a našim najmlađima dali mogućnost da u najranijem dobu ovladaju jednom važnom životnom veštinom.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde