Exit opravdao titulu najboljeg festivala u Evropi

Devetnaesti po redu Exit festival otvoren je uz najposećeniju noć u devetnaest godina dugoj istoriji Exita sa prestignutih više od 56 hiljada posetilaca u toku 13 sati programa na 40 bina i zona širom Petrovaradinske tvrđave. Prvo veče festival ponelo je naziv OPENS day u čast titule Omladinske prestonice Evrope, koju je Novi Sad ove godine poneo. Veče je obeležio nastup rok sastava The Cure koji su više od dva ipo sata pevali svoje najveće hitove koje je uz njih horski pevala i publika.

Ništa manje energično nije bilo ni narednih dana Exit festivala. Nakon što je već prve noći oboren dnevni rekord posete otkako EXIT postoji, Petrovaradinska tvrđava je bila izuzetno posećena i druge noći. Na glavnoj bini nastupile su vodeće muzičke zvezde današnjice a program je trajao sve dok Boris Brejcha nije završio svoj nastup na mts Dance Areni u ranim jutarnjim časovima.

Treće veče festival je obeležio čistokrvni rokenrol američke grupe Greta Van Fleet, sastava o kojem se najviše priča na svetskoj muzičkoj sceni u poslednjih godinu dana. Atmosferu na glavnoj bini visoko je podigao fascinantni Tom Walker, koji je pred početak svog planetarno obožavanog hita „Leave a Light On“ pozvao publiku da žive čisto i bez narkotika, nakon čega je zajedno sa oduševljenom publikom otpevao jedan od najvećih svetskih hitova. Jedan od zasebnih brendova unutar Exita je i čuveni izlazak sunca nad mts Dance Arenom koji je publika doživela uz svetskog DJ maga Solomuna.

Naša ekipa bila je deo oduševljene publike, a tokom našeg boravka na tvrđavi pokušali smo da saznamo šta je ono što Exit čiti posebnim i šta je ono što ljude iz svih krajeva sveta svake godine privuče na tvrđavu.

Poslednje veče festivala nije uspelo da pokvari ni nevreme koje je neposredno pred otvaranje kapija zadesilo Novi Sad. Tokom četiri dana festival kroz kapije je prošlo preko 200 hiljada ljudi i time je ovaj Exit možda i najuspešniji do sada.  Nikad duža lista hedlajnera učinila je da ove godine publika uživa na svim binama. Exit je i ove godine opravdao titulu najboljeg evropskog festivala, a za jubilarnu 20 godinu Exita koja će biti obeležena sledeće godine, već je najavljena još bolja festivalska žurka.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde