Svako ko ima aknu na licu ne može da odoli a da je ne istisne. Sada se oglasio dermatolog koji radi tretmane lica slavnim ličnostima i otkrio da je to potpuno pogrešno i da morate da se suzdržite od te loše navike.

Australijski stručnjak koji se bavi negom kože poznatih je striktan kada je ceđenje bubuljica u pitanju – morate da se otarasite te loše navike da biste spasli svoju kožu.

Ana Fild je rešilda da progovori o tome kako javne ličnosti tretiraju svoje lice, kao i o tome kakve savete im daje.

“Ukoliko tretirate bubuljice kao da želite da istisnete čep na flaši, onda nikada zapravo nećete imati čistu i lepu kožu”, kaže Fild.

Objasnila je kako da tretirate lice ukoliko baš morate da istisnete aknu (ukoliko se beli).

“Očistite ruke i lice. Umotajte prst u maramicu ili gazu. Zahvatite tkivo sa strane ili odozdo, lagano stisnite i pogurajte sadržaj na gore. Važno je da pri ruci imate sredstvo za dezinfekciju kože”, kaže Fild i dodaje da je greška aknu stiskati ogozgo i kidati kožu na njenom vrhu.

Ana je objasnila i da postoji pravo vreme za istiskanje bubuljica kad je to nužno.

“Stiskajte bubuljice kada vam je koža naparena, odnosno kada se tuširate ili kada duže vreme umivate vaše lice”, objašnjava Fild i dodaje da bi bilo najbolje ne dirati aknu dok se upala ne smiri.

Kada smo kod grešaka koje dame najčešće čine kada čiste svoju kožu je grub piling. Naime, najbolje je koristiti meke maske koje jednako dobro čiste pore i uklanjaju mrtvu kožu kao i piling sa granulama koje mogu da oštete tkivo. Naravno, važno je da nikako ne budete grubi prema koži lica.

Ana Fild kaže i da duboko veruje da zdrava koža ima direktne veze sa kvalitetnom ishranom. Ono što unosite u organizam određuje i elastičnost i svežinu kože lica i tela.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde