Ugovor za završetak druge faze radova u Naučno – tehnološkom parku potpisan je danas u Novom Sadu. Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović, zahvalio se Vladi Republike Srbije i Evropskoj investicionoj banci na izdvojenim novčanim sredstvima u vrednosti od 9,5 miliona evra, za ovaj projekat.

On je ocenio da Pokrajinska vlada ima dobru saradnju sa Evropskom investicionom bankom, sa kojom su u pripremi i projekti izgradnje blokova B i C Kliničkog centra Vojvodine i zgrade Instituta „Biosens“.

Šefica Regionalnog predstavništva Evropske investicione banke Dubravka Negre izjavila je će završetkom ovog projekta, više od tri hiljade studenata imati pristup najsavremenijim uslovima u kojima mogu razvijati svoje ideje.

Naučno-tehnološki park, pametna i zelena zgrada, zajednički je projekat Vlade Srbije i Pokrajinske vlade, koji ima višestruk značaj pre svega u domenu povezivanja nauke i privrede.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević i v.d. direktor Naučno-tehnološkog parka prof. dr Srđan Kolaković.

 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde