Kineskom pilotu zabranjeno je da leti nakon što se pojavila fotografija žene koja sedi na njegovom mestu u kabini putničkog aviona.

Fotografija je postavljena na kineskoj društvenoj mreži Veibo, a na njoj devojka u civilnoj odeći sedi na mestu pilota sa podignuta dva prsta u znaku „V“.

„Veoma sam zahvalna pilotu. Mnogo sam uzbuđena“, piše u pratećem tekstu.

Fotografiju je spazio kineski aviacioni bloger, koji je identifikovao da je napravljena na letelici kompanije „Er Guejlin“ usred leta. Zbog toga je kritikovao avio-kompaniju za kršenje bezbednosnog protokola.

Iako je žena obrisala originalan post, fotografija se do tada već proširila društvenom mrežom, a poruka blogera lajkovana je više od 22.000 puta.

„Er Guejlin“ potvrdio je da se incident odigrao tokom leta Guejlin-Jangdžou 4. januara.

Kompanija je u saopštenju rekla da je pilot dobio doživotnu suspenziju letenja zbog kršenja pravila, dok je drugim članovima posade zabranjeno letenje dok se ne završi istraga.

Osim toga, avio-kompanija je istakla da je bezbednost putnika na vrhu prioriteta i da gaji kulturu nulte tolerancije prema neprofesionalnom ponašanju, koji bi mogli da ugroze bezbednost.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde