Dobrotvorni bazar knjiga Novosadskog pozorišta trajaće do kraja marta

Pixabay

Dobrotvorni bazar knjiga, koji organizuje Novosadsko pozorište, umesto kako je prvobitno planirano do kraja februara, trajaće do kraja marta.

Tokom prethodne nedelje u Novosadskom pozorištu prodajom knjiga prikupljeno je 85.500 dinara za Nacionalnu organizaciju za retke bolesti u Srbiji (NORBS).
Uz pomoć pozorišne publike i građana, ali i raznih institucija – biblioteka i humanitarnih organizacija kao što je Crveni krst, kako iz Novog Sada, tako i iz okolnih mesta, foaje Novosadskog pozorišta pretvoren je u biblioteku bogatu različitom literaturom.
Na Međunarodni dan obeležavanja retkih bolesti, 29. februara, izvedena je predstava „Ana-impresije“, a prihod od prodatih ulaznica u iznosu od 25.000 dinara će, uz donaciju od prodatih knjiga, biti uručen Nacionalnoj organizaciji za retke bolesti u Srbiji (NORBS).
Izuzetno smo ponosni na činjenicu da treću godinu zaredom uspešno organizujemo ovaj događaj, i da smo naišli na pozitivne reakcije naših sugrađana. Akcija iz godine u godinu raste, pa planiramo da ona postane tradicija u našoj kući i da zahvaljujući njoj bar jednom godišnje pomažemo onima kojima je to najpotrebnije„, izjavila je Ilona Berak, na čiju je inicijativu Dobrotvorni bazar knjiga pokrenut pre dve godine.
Građani mogu da se priključe Bazaru knjiga na dan održavanja predstava u Novosadskom pozorištu, od 14 do 19 časova. Ostatak novca koji se prikupi će takođe biti uručen NORBS-u.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde