Do maja 2020. optimizacija mreže zdravstvenih ustanova

Ministarstvo zdravlja do kraja maja 2020. završiće izradu Plana optimizacije mreže ustanova zdravstvene zaštite, sa ciljem daljeg unapređenja kvaliteta, pristupačnosti i efikasnosti zdravstvenih usluga u Republici Srbiji.

Projekat podrazumeva da na osnovu analiza stanja u kompletnom zdravstvenom sistemu koji čini 357 ustanova – od kadrovskih potreba, kvaliteta pruženih usluga, stanja medicinske opreme i infrastrukture, razvijenosti IT sistema, finansijskog poslovanja i upravljanja – budu pripremljena rešenja u skladu sa najboljim međunarodnim praksama i iskustvima, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Uspešna izrada Plana omogućiće povlačenje 12,5 miliona evra za nabavku najsavremenije medicinske opreme – magnetnih rezonanci, skenera i ultrazvučnih aparata.

„Građani imaju visoko poverenje u sektor zdravstva i naše lekare koji su najvažniji element zdravstvene zaštite. U prethodne četiri godine učinili smo mnogo toga da stabilizujemo sistem i unapredimo zdravstvenu infrastrukturu, ali i da kadrovski ojačamo zdravstvene ustanove i digitalizujemo sistem. Želimo da to poverenje opravdamo i zajedno sa Svetskom bankom radimo na daljem poboljšanju efikasnosti zdravstvenih usluga“, istakao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Proces konsultacija u vezi izrade Plana počeo je od zaposlenih u zdravstvu i njihovih ustanova, na savetovanju „Zdravstvo u Srbiji – korak ka optimalnijem sistemu“ koji organizuje Komora zdravstvenih ustanova u Vrnjačkoj Banji u saradnji sa Ministarstvom zdravlja od 4. do 6. decembra.

Savetovanje je okupilo više od 600 lekara, stručnjaka i donosioca odluka iz resornih institucija, bolnica, domova zdravlja, instituta…

IZVORTanjug/RTV
PODELI
Prethodni članakPoznat kompletan line-up Velike OPENS poklon žurke!
Sledeći članakNa današnji dan 05.12.
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde