Deda Mraz vatrogasac delio paketiće u Petrovaradinu

U humanitarnoj akciji „Deda Mraz vatrogasac”, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Petrovaradin” i njegovog podmlatka, i ove godine više od 200 petrovaradinskih mališana dobilo je paketiće.

Vatrogasno vozilo puno paketića, kojim upravljaju Deda Mraz vatrogasac i irvas Rudolf, uz zvuk sirene juče je obilazilo domove i mališanima delilo paketiće.

– To je četvrta godina kako organizujemo akciju, a ideja je potekla od našeg člana Tomislava Požgaja, koga smo zbog toga iz milošte prozvali Rudolf – uz osmeh je objasnio predsednik DVD „Petrovaradin” Igor Sić. – U jednom trenutku imali smo mnogo radova članova vatrogasnog podmlatka i razmišljali smo o tome kako to može doći do izražaja. Odlučili smo da organizujemo male bazare, u okviru kojih su deca svoje radove prodavala i, nakon što je sakupljen novac, upravo su ona predložila da ga iskoristimo za kupovinu paketića, a naš Toma se setio da bismo mogli vatrogasnim vozilom i u kostimima Deda Mraza da ih razvozimo po Petrovaradinu.

Ideja je zaživela, a iz godine u godinu DVD „Petrovaradin” obraduje sve veći broj mališana. Mnogo je ljudi velikog srca, te su se nabavci šarenih sadržaja priključili Crveni krst Novog Sada, trgovina „Panić famili”, kompanija „Aleks fešn”, doskorašnja sekretarka Vatrogasnog saveza grada Novog Sada i predsednica Vatrogasnog saveza Vojvodine Ljubica Krnjaić i mnogi drugi humani pojedinci. Glavnu ulogu su, međutim, ipak imala deca vatrogasnog podmlatka, koja su ove godine, umesto izložbe i prodaje radova, u prostorijama Vatrogasnog doma izvela šaljivu, ali i edukativnu predstavu „Velika frka u maloj šumi” i od novca za ulaznice obezbedila poklone.

– U predstavi sam bila devojčica i balerina – rekla je osmogodišnja Milica Sić. – Predstava sve uči gde se može paliti vatra, a gde ne. Ako negde smemo da palimo vatru, recimo, u šumi zbog roštilja, obavezno moramo i da je ugasimo. U šumi ima mnogo životinja i vatra može da ih ugrozi, kao i drveća koje nam daje kiseonik. U Novoj godini svoj deci želim da se raduju, da nastave da budu dobra i dobijaće sve više i više paketića.

Akcija će biti nastavljena i danas.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde