“Dani ludaje” počinju 21. septembra

Turistička manifestacija „Dani ludaje” u Kikindi počeće 21. septembra, najavljeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Novog Sada.

Neraskidivi deo tradicije i prepoznatljiv simbol grada Kikinde, zahvaljujući sugrađanima i organizatorima, dosledno istrajava već 32. godinu zaredom, a sada se može reći da je ludaja postala kikindski brend.

Proizvođači bundeva i tikava godinama se takmiče čija će biti najteža i najduža, a dosadašnji rekordi postignuti su 2014. godine, kada je najteža bundeva imala 507 kilograma. Naravno, svake sledeće godine iščekuje se obaranje rekorda.

Tradicionalnu manifestaciju Grad Kikinda svake godine predstavlja Gradu Novom Sadu u želji da što više ljudi dođe i oseti dobru atmosferu i interesantne sadržaje „najveće gostinske sobe u Evropi”, kako se naziva gradski trg dok traju „Dani ludaje”.

Tokom četvorodnevne manifestcije biće održani koncerti u okviru kojih će nastupati lokalni izvođači, ali i bendovi iz Srbije i nekadašnje SFRJ. Prvi dan, 21. septembra, na repertoaru su Neda Ukraden i grupa „Divlji kesten”, u petak nastupaju Kiki Lesendrić i „Piloti”, kao i Dejan Petrović i „Big bend”. U subotu nastupaju Marina Tadić i Zorica Brunclik i Kemiš, a u nedelju grupa „Van Gog”.

Izvor: Dnevnik

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde