Novi Sad – svetski prvak u zimskom bicikliranju

Novi Sad je pobedio na svetskom takmičenju za grad sa najviše ljudi koji zimi idu biciklom na posao ili u školu. Ovu nagradu osvojilo je 1393 Novosađana, od kojih je 115 učenika.

Prijateljsko takmičenje pod nazivom Winter Bike To Work Day traje već nekoliko godina među biciklistima širom sveta, svake godine postaje popularnije, a nagradu osvaja grad čiji su stanovnici najaktivniji – koji se prijave na istoimenom sajtu. Udruženje građana Novosadska biciklistička inicijativa potrudilo se da animira Novosađane da se prijave na takmičenje i na taj način popularizuje zimsku vožnju bicikla.

Proglašenje je bilo na Kongresu zimskog biciklizma (Winter Cycling Congress) u Moskvi, kada je Novosadska biciklistička inicijativa dobila Winnie nagradu, odnosno proglašena je za najbolju volontersku organizaciju.

Prethodnih godina im je titula izmicala, ali ovog puta su rešili da pobede. Snagom volje i entuzijazmom članova Novosadske biciklističke inicijative, oko 1.400 sugrađana uključilo se u takmičenje, a verovatno je još mnogo više njih i čulo za Winter Bike To Work Day.

Novosadska biciklistička inicijativa

Ove godine u takmičenje su se uključile i škole sa svojim učenicima, a ti glasovi bili su presudni u trci za svetskog prvaka. Konkurencija je bila jaka – iza Novog Sada je Denver sa 1165 biciklista, pa Boulder sa 817 i Zagreb sa 621 učesnikom

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde