„Čepom do osmeha“ u novosadskim školama

Akcija „Čepom do osmeha“ pokrenuta je pre četiri godine u našem gradu. Danas ovu akciju podržavaju brojne institucije, kompanije, a svoje humano srce pokazali su i novosadski vrtići i škole.

U OŠ „Prva vojvođanska brigada“ i u ovoj školskoj godini nastavljena je akcija „Čepom do osmeha“, u okviru koje se skupljaju čepovi sa pet ambalaže.

U holu škole postavljene su kutije u koje đaci i nastavnici ubacuju čepove, a posle toga ih sortiraju i prosleđuju na reciklažu.

Đaci kažu da sakupljanjem čepova pomažu drugarima sa invaliditetom, čineći njihove živote lakšim i lepšim, te se trude da sakupe što veću količinu čepova.

Humanitarna akcija ima trostruku ulogu: da se otpad reciklira, podigne svest o zdravom okruženju i da se razvije humanost kod dece i roditelja, kažu u prvom ekološkom vrtiću kod nas – „Maslačku“.

Ta akcija traje i širi se. Ne košta ništa, nije teško sakupljati, a pomaže onima koji su nam najdraži – deci.

Izvor: RTV

PODELI
Prethodni članakZadrugama po 12,5 miliona dinara
Sledeći članakBebe rođene 12.05.2017.
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde