Briga o građanima, koja traje 70 godina

Za manje od sedam dana počinje Merkurova nedelja jubileja.

U cilju obeležavanja jubileja 70 godina postojanja, Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje u periodu od 10. -14. jula iz dana u dan organizuje niz  događaja koji ističu značaj svih  koji su bili deo duge tradicije Merkura: menadžment, radnici, pacijenti, prijatelji, saradnici i partneri.

Od ponedeljka do petka, svakodnevno će se smenjivati teme, modeli javnog nastupa, prezentacione tehnike, predstavnici medija i publika.

10 jul 11:00h Muzejska postavka „70 godina u službi zdravlja građana“ – pored atraktivnih starih laboratorijskih eksponata, starih balneoloških kartona, banjskih listova i knjiga, izložba će kroz fotografije stare banje, sve posetioce provesti kroz prošlost Merkura.

11 jul 10:00hSkup zaposlenih Merkura – sastanak radnika sa penzionerima na kojem će top menadžment dodeliti Merkurovu monografiju svim radnicima.

12 jul 8:30h Okrugli sto “Dijabetes u fokusu” – medicinski skup u okviru koga će se održati predavanja:

  • “ Terapija hiperglikemija i kardiovaskularni događaji”prof dr Nebojša Lalić, direktor Instituta za endokrinologiju KC Srbije,
  • Diabetes mellitus: Menadžmentgastrointestinalnihkomplikacija”, prof dr Dragan Popović
  • “ Uloga medicinske sestre u savremenoj edukaciji obolelih od dijabetesa”, VMS Danijela Miodragović

Takođe će telekonferencijski, putem skajpa uključiti lekari iz 6 srpskih RH centara: Selters, Koviljača, Ribarska,Niška, Kanjiža i Banja Junaković.

13 jul 21:00h Svečana akademija – gala veče sa zanimljivim dramskihm i muzičkim programom koji odiše duhom stare banje, ističući tradiciju Merkura. U raskošnom ambijentu centralnog banjskog parka, ispred zgrade Termomineralnog kupatila, akademija će kroz scenario, film, zvuk i neobičnu rasvetu ugostiti oko 100 ekskluzivnih zvanica društvenog i javnog života. U prisustvu predstavnika resornih ministarstava, i državnih fondova sa kojima Merkur ima dugu i uspešnu saradnju, na kraju svečanosti biće upriličena dodela  povelja zahvalnosti.

14 jul 11.00 Prezentacija koncepta „Splendor“ – prezentacija najveće investicije Merkura tokom ove decenije, eksluzivnog medicinskog centra sa četiri zvezdice, koji će se realizovati u budućem periodu.Pored projektanta, svoju viziju predstaviće generalni direktor kao i rukovodioci svih sektora: smeštaja, ishrane, marketinga i prodaje.

[Best_Wordpress_Gallery id=“3″ gal_title=“Merkur 70 godina“]

Priča o Merkuru kao banjskom centru počinje 1947. godine. Vrnjačka Banja je poznata kao kraljica banjskog  turizma i nekadašnje mesto odmora srpske aristokratije, koja je još tada uvidela prednosti boravka u banji i blagodeti njenih voda.

Danas, Merkur predstavlja moderan rizort smešten u samom srcu Vrnjačke Banje u prelepom prirodnom okruženju vrnjačkog parka, jednog od najlepših u Evropi. Merkur uspešno kombinuje savremenu tehnologiju i komforan smeštaj, sa spa uslugama i prirodnim bogatstvom Srbije, pružajući pacijentima zdravlje i lepotu. Kupanje u mineralnoj vodi kojom su ispunjeni svi bazeni Merkurovog Spa centra „Rimski izvor“, savremena je verzija tradicionalnog koncepta banjskih kada. Nekadašnja poštanska pisma pacijentima, danas su zamenjena sajber-tehnologijom sa mogućnošću istovremene dvosmerne komuniciranja sa hiljadama pacijenata preko veb-sajta, društvenih mreža, e-mail alata i on-lajn aplikacija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde