Bratislav Gašić od sutra na čelu BIA

Nekadašnji ministar odbrane i član predsedništva SNS-a Bratislav Gašić u utorak će biti imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Gašić će na čelu BIA-a zameniti Aleksandra Đorđevića koji je tu dužnost obavljao od oktobra 2013.

Iako je figurirao i kao kandidat za sekretara Saveta za nacionalnu bezbednost, a u igri je bio i povratak u resor odbrane, iz kog je otišao u februaru 2016. posle seksističke uvrede novinarke televizije B92, Gašić se, ipak, seli u BIA, kao jedan od najpouzdanijih saradnika Aleksandra Vučića.

Dodajmo još da se o mogućnosti da Gašić bude na čelu BIA-e pisalo još u septembru prošle godine. Za njega se nezvanično spekulisalo i da bi mogao da dobije mesto u SDPR.
Mesto direktora BIA je jedno od najozbiljnijih i najosetljivijih pozicija u državi jer se u tu agenciju slivaju svi poverljivi bezbednosni podaci vezani za unutrašnje i spoljne prilike. Za šefa BIA svaka vlast postavlja poverljivog i odanog čoveka.
Izvor: Novosti, 021
PODELI
Prethodni članakNovu zdravstvenu knjižicu čeka milion i po građana
Sledeći članakMiloš Vučević na Krfu sa predsednikom Grčke
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde