Balkanska međa – antiratni film koji se bavi ratnom tematikom

Nakon premijere u Moskvi i Beogradu, sinoć je novosadska publika imala priliku da pogleda premijeru filma Balkanska međa. Film je inspirisan istinitim događajem i smešten je u 1999. godinu za vreme bombardovanja Jugoslavije. Balkanska međa prikazuje tajnu operaciju grupe ruskih specijalaca koja iz Moskve dobija naređenje da pre NATO trupa zauzme aerodrom „Slatina” u Prištini i zadrži ga dok ne stigne pojačanje. Ovo filmsko ostvarenje realizovano je u rusko-srpskoj saradnji a glavne uloge tumače Anton Pampušni, Jurij Kucenko, Miloš Biković, Aleksandar Radoičić, Aleksandar Srećković, Milena Radulović i Miodrag Radonjić.

Zauzimanje aerodroma „Slatina“ samo je okosnica filma koji je ispunjen snažnim likovima koji tokom filma proživljavaju svoje lične, unutrašnje borbe.

Miloš Biković pored glumačkog angažmana na ovom filmu bio je i koproducent i kako kaže ipak mu je taj deo posla teže pao.

Film je prodat u preko 30 zemalja pa će ova priča stići na različite krajeve sveta. Prema rečima glumačke ekipe ovaj film daje potpuno drugačiju vizuru događaja iz ne tako davne prošlosti i ono što je najbitnije nosi antiratnu poruku u sebi.

Film Balkanska međa nalazi se na redovnom repertoaru bioskopa Arena Cineplex i Cineplexx Promenada, a karte su dostupne na blagajnama bioskopa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde