Balet “Žizela” otvara novu pozorišnu sezonu

Nova 157. sezona Srpskog narodnog pozorišta počinje premijernom obnovom baleta Žizela Adolfa Adama koji će biti izveden u subotu, 23. septembra na sceni “Jovan Đorđević” u 19 časova. Ovom predstavom, sezona SNP će biti i zvanično otvorena, a u narednim mesecima očekuje se dodatno osveženje na repertorau u svim umetničkim jedinicama.

Balet je rađen po libretu Teofila Gojea i Verona Sen Žorža i predstavlja romantičarsku priču o ljubavi između Žizele i grofa Alberta. U glavnim ulogama nastupiće Ana Đurić (Žizela) i Andrej Kolčeriju (grof Albert) u pratnji solista i ansambla Baleta.

Planirane su i dve dramske premijere: “Fortinbras se napio” Januša Glovackog, u režiji Nikole Zavišića i “Anikina vremena” po motivima istoimene pripovetke Ive Andrića, , ali i neke od najuspešnijih predstava iz prošle sezone.

U toku su i pripreme za mjuzikl Vojvođanska rapsodija, po motivima drame “Selo Sakule, a u Banatu…” Ova predstava je zajednički projekat sve tri umetničke jedinice SNP-a, Drame, Opere i Baleta, tako da će u predstavi učestvovati glumci, baletski igrači, operski pevači i članovi Orkestra SNP-a.

Premijera je planirana za početak novembra.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde