Sila Karden koja živi na zapadu Australije u gradu Pert, podnela je tužbu protiv prvih komšija zbog viši ni manje nego roštilja , igre dece i jooš mnogo drugih stvari, ceo slučaj je na kraju stigao i do Vrhovnog suda Australije…

Australijanka Sila Karden tvrdi da aktivnosti njenih komšija – među kojima su roštiljanje, pušenje i bučna deca – krše zakon Takođe Karden tvrdi da miris cigareta i roštilja predstavljaju napad na nju, navodi se u presudi Vrhovnog suda Zapadne Australije.

Zbog toga je od nadležnih institucija tražila da ih spreče u tome.

Osim toga, tražila je i da susedi smanje osvetljenje u dvorištu, utišaju ljubimce i zamene biljke u zajedničkoj bašti. Ipak, sud je njene tvrdnje odbio zbog nedostatka dokaza, ističući da su „nerazumne“.

Karden tvrdi da miris cigareta i roštilja predstavljaju napad na nju, navodi se u presudi Vrhovnog suda Zapadne Australije.

„Postavili su roštilj tamo da bih ja mogla da osetim miris ribe, što se i desilo“, izjavila je Karden, koja je veganka, za Najn njuz u ponedeljak.

„Ne mogu da uživam u dvorištu, ne mogu da izađem tamo“, dodala je.

Čitav slučaj je pred Državni administrativni sud Zapadne Australije stigao na sud u februaru, kada je odbijen njen zahtev da „deca budu tiha kad se igraju napolju.“, navodi se u sudskoj presudi.

„Sud ne prihvata da roditelji time što dozvoljavaju deci da se igraju u dvorištu predstavljaju smetnju. To što rade znači da samo žive u tom dvorištu i domu kao porodica“.

Iz suda su dodali da je „sporna porodica“ pre saslušanja već udaljila roštilj u pokušaju da udovolje komšinici.

„Nisu dozvoljavali deci da se noću igraju u dvorištu, koje uopšte koristili po mraku, a svetlo nisu uključili mesecima“, navode iz suda.

Karden je u martu podnela žalbu na tu presudu, pa je slučaj otišao pred Vrhovni sud Zapadne Australije, koji je žalbu odbio.

Iz Vrhovnog suda Australije ističu da je njena žalba imala oko 400 stranica.!
„Količina materijala koji je napravila sugeriše da je sve otišlo predaleko“, izjavio je Piter Kvilan, sudija Vrhovnog suda.

Karden za medije navodi da neće odustati i da u planu ima dalje pravne akcije

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde