Akcije Merkura u cilju podizanja svesti o značaju prevencije i kontrole dijabetes

Povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv dijabetesa 14. novembra, Specijalna bolnica Merkur, kao Nacionalni edukativni centar, organizovala je akciju za podizanje svesti o ovoj bolesti.

Za građane i goste Vrnjačke Banje, na promenadi Vrnjačke Banje kod Vrapca, organizovano je besplatno merenje nivoa šećera u krvi od strane medicinskog osoblja Merkura, uz savetovanje lekara. Veliki broj gostiju i građana odazvao se ovoj akciji, pokazujući interesovanje za različita saznanja o dijabetesu uz brojna pitanja na koja je odgovarala doktorka Katarina Vlašković iz Merkura.

Merkur je avgusta 2008. godine postao prvi Nacionalni edukacioni centar za obolele od šećerne bolesti na insulinskoj terapiji i ujedno prva ustanova takvog tipa u ovom delu Evrope.

Program edukacije u Merkuru traje 10 dana. Svi oboleli od dijabetesa koji su na insulinskoj terapiju imaju pravo da koriste program edukacije jednom svake četvrte godine.

Cilj edukacije je sticanje znanja o svojoj bolesti i o različitim problemima koji se javljaju tokom njenog trajanja, a radi postizanje kvalitetnijeg načina života. U tom smislu je u ovoj ustanovi sproveden kompleksan pristup koji obuhvata: edukaciju, prevenciju komplikacija i lečenje u okviru timskog rada različitih specijalnosti i užih specijalnosti.

PODELI
Prethodni članakInovativan događaj za najbolje u turizmu
Sledeći članakU Novom Sadu uhapšen jedan od najtraženijih hrvatskih begunaca
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde