Akcija sadnje novogodišnjih jelki sa busenom

„Gradsko zelenilo“ započinje akciju sadnje jelki sa busenom. Svi zainteresovani građani raskićene jelke mogu da donesu do prostorija „Gradskog zelenila“ u Novom Sadu.

Nakon proslave Nove godine, vreme je da se spakuju i novogodišnje jelke, ali šta sa onima koje ste kupili sa busenom?

„Oni građani koji su imali jelke sa busenom u svojim domovima mogu da ih donesu nakon raskićavanja kod nas u rasadnik na Temerinskom putu bez broja svakog radnog dana od 8 do 15 časova, a mi ćemo onda ove jelke posaditi na adekvatnim lokacijama u gradu“, kaže Jelena Budimčić iz Gradskog zelenila.

Ukoliko ste vlasnik kuće, jelku sa busenom možete zasaditi u sopstvenom dvorištu, ali u slučaju da živite u stanu, važno je da znate da je za gradske površine zaduženo Gradsko zelenilo.

„Na taj način ćemo planski zasaditi jelke i povećavati zelene površine u gradu, važno je znati, pored toga, na koji način saditi te jelke i na kojim mestima“, naglašava Budimčić.

Iz „Zelenila“ podsećaju građane na to da jelke sa busenom mogu doneti na Temerinski put bez broja u sedištu Gradskog zelenila, kako bi one bile vraćene u zemlju i na taj način jelkama bio produžen život.

IZVORRTV/Ana Mudrinić
PODELI
Prethodni članakBez vode deo Podbare, Sremske Kamenice i Veternika
Sledeći članakNa današnji dan 17.01.
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde