85. Međunarodni poljoprivredni sajam biće za 10 odsto veći od prošlogodišnjeg

Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji će se održati od 15. do 20. maja u Novom Sadu,  predstaviće se blizu 1.500 izlagača iz ukupno 60 zemalja, saopštili su učesnici konferencije za novinare posvećene predstavljanju aktivnosti na jednoj od najznačajnijih sajamskih manifestaciji u našoj zemlji. Ove godine zemlja prijatelj Međunarodnog poljoprivrednog sajma je Francuska. Direktor Novosadskog sajma zahvalio se Ministarstvu poljoprivrede i  Pokrajinskom sekretarijatu za poljoprivredu na pomoći u realizaciji najveće izložbe stoke na Balkanu i predstavljanju vrhunske mehanizacije.

Pored tradicionalne izložbe stoke biće predstavljena i izložba „Kvalitet više“ koju u Hali 6 organizuje Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. U cilju povećanja konkurentnosti biće predstavljena organska proizvodnja, proizvodi sa geografskim poreklom, proizvodi sa oznakom Srpski kvalitet, kao i zanatske pivare. Državni sekretar Željko Radošević istaskao je i seminare koji će biti održani na predstojećem sajmu.

“Vojvodina gastroregion” je novitet na ovom sajmu. Biće održana u hali 1a i okupiće oko 30 malih proizvođača hrane i pića iz Vojvodine. Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam pokrovitelji su ovog i mnogih drugih događaja u okviru sajma. Pokrajinski sekretar za poljoprivredu  Vuk Radojević istakao je važnost približavanja podsticajnih mera poljoprivrednicima.

Cena pojedinačne ulaznice  je 600 dinara, kolektivne 400, dok će 200 dinara biti za penzionere, decu od 7 do 12 godina, kao i đake i studente u kolektivnim posetama. Petak je rezervisan za porodični dan, kada će roditelji sa decom do 16 godina sajam moći da poseti po ceni jedne ulaznice od 600 dinara.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde