Direktor Opere narodnog pozorišta u Plovdivu u poseti Novom Sadu

„Velika je čast i od izuzetnog je značaja saradnja Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta u Plovdivu, koja nastupom direktora Opere bugarskog državnog teatra Diana Čobanova večeras na Sceni „Jovan Đorđević“ u SNP-u počinje da se proširuje“, rekla je danas na prijemu maestra Čobanova u Pokrajinskoj vladi Dragana Milošević, pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama.

Ova saradnja, po njenim rečima, jeste činjenica i dokaz da naše ustanove kulture vode brigu o produbljivanju i razvoju međunarodne saradnje, posebno Srpsko narodno pozorište, koje ove godine obeležava 160 godina postojanja i najstariji je nacionalni teatar na našim prostorima.

 

„Posebno mi je drago što će sledeće nedelje u Ambasadi Republike Srbije u Sofiji biti potpisan zvanični Protokol o saradnji ova dva državna teatra“, istakla je Miloševićeva i dodala da to naše pozorište i te kako zaslužuje, jer će se tim sporazumom poboljšati kvalitet, kako naše, tako i bugarske umetničke scene.

Sekretar Dragana Milošević podsetila je na to da se prethodnih nekoliko godina mnogo radilo na podizanju kulture uopšte i da smo zbog toga prepoznati i na svetskoj kulturnoj mapi te da je zato ovaj sporazum sa bugarskim teatrom jedan u nizu već potpisanih sa državnim pozorištima iz regiona.

Direktor Opere SNP-a Aleksandar Stankov istakao je da je veliko zadovoljstvo u 160. sezoni ovog teatra što imaju čast da maestro Čobanov diriguje Orkestrom Srpskog narodnog pozorišta, apostrofirajući time i značaj buduće saradnje, nakon potpisivanja Protokola, 29. oktobra ove godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde