Prvaci u obilasku Toplane „Jug“

U cilju približavanja osnovne delatnosti najmlađim Novosađanima, Novosadska toplana je 19. juna 2023. godine ugostila učenike prvog razreda Osnovne škole „Dositej Obradović“ predvođene učiteljicom Jovanom. Zajedno sa inžinjerima Toplane učenici su obišli postrojenje Toplane „Jug“, videli uživo kako izgleda „fabrika toplote“ i iskoristili su priliku da, na mestu gde toplotna energija nastaje, saznaju i kako nastaje i na koji način stiže do radijatora u njihovim i domovima svih sugrađana. Prilagođeno uzrastu najmlađih osnovaca, inžinjeri Toplane su odgovarali na sva pitanja i nedoumice budućih inžinjera, lekara, profesora, naučnika, a možda baš i radnika Novosadske toplane.

Tokom obilaska pogona inžinjeri su sa decom razgovarali o načinima čuvanja toplote, šta je to energetska efikasnost, zašto je važna i kako svako od nas kao pojedinac može da doprinese opštem boljitku. Ustaljene navike se teško menjaju i zbog toga zaposleni u Novosadskoj toplani koriste svaku priliku da edukuju najmlađe i kod njih podstaknu razvoj svesti o važnosti očuvanja energije i životne sredine.

Edukacija i saveti o očuvanju energije i zaštiti životne sredine u Novosadksoj toplani, kao društveno odgovornom Preduzeću, potkrepljene su neprekidnim poboljšanjem poslovanja upravo u tom smeru. Upotrebnom prirodnog gasa i stalnom kontrolom i unapređenjem procesa sagorevanja, kao i uvođenjem inovacija poput realizacije sistema za kontinuirani monitoring emisije štetnih i zagađujućih materija u vazduh, Novosadska toplana je dostigla najviše standarde u proizvodnji toplotne energije i svojim sugrađanima i budućim naraštajima obezbedila je ekološki održivu sredinu.

Scroll to top