Smanjen pritisak vode u gradu u sredu 22.novembra

U sredu, 22. novembra, izvodiće se radovi na rekonstrukciji cevovoda u zatvaračnici aeratora u Fabrici vode, saopštavaju iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Celokupnu investiciju finansira Grad Novi Sad i od velikog je značaja za buduće stabilnije vodosnabdevanje. Ovi radovi podrazumevaju zamenu dotrajalih građevinskih i mašinskih delova sistema koji su konstruktivno najzahtevniji. JKP „Vodovod i kanalizacija“ redovno radi, kako na izgradnji i rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, tako i na održavanju postojećih objekata koji su od ključnog značaja za uredno vodosnabdevanje grada. U planu je da do kraja ove godine bude završena i rekonstrukciju cevovoda na drugom ulazu aeratora, nalazio se u saopštenju.

Kada je reč o dinamici radova, oni će se izvoditi od srede, 22. novembra, od šest sati ujutru, do četvrtka, 23. novembra, do šest sati ujutru.

Naglašeno je da će za vreme trajanja radova, pritisak u vodovodnoj mreži će biti znatno smanjen i postoji mogućnost da će doći i do povremenih prekida u isporuci vode. Stabilizacija u vodosnabdevanju očekuje se u četvrtak, 23. 11, u kasnim večernjim satima.

Iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ apeluju na građane da vodu troše racionalno i namenski.

Scroll to top