Zapečene sarmice od blitve

  Zapečene sarmice od blitve

Like
65
0
četvrtak, 03 avgust 2017
RECEPTI

Potrebne namirnice:

Blitva-2 veze

Krompir-3 komada

Šunkarica -200g

šargarepa – 2 komada

ljuta papričica-1 komad

golica-50g

suve brusnice-100g

so po ukusu

biber po ukusu

Maslinovo ulje-50 ml

paradajz sok – 0.5 l

Priprema

1. Sipati ulje u zagrejan tiganj i staviti seckanu ljutu papričicu da se proprži. Nakon jednog minuta ubaciti rendanu šargarepu, sečenu parisku salamu i golicu sa brusnicama. Sve dobro promešati i dinstati na laganoj vatri 5-6 minuta
2. U kipuću slanu vodu potopiti na 20 sekundi očišćenu blitvu a potom je prebaciti u led ili hladnu vodu, da ne bi promenila boju
3. Obarene listove blitve staviti na radnu površinu i kašikom sipati spremljen nadev. Preklopiti prvo bočne strane, pa zatim urolati. Nežno iscediti višak vode i ređati u pleh.
4. Pored sarmica sipati paradajz sok, staviti malo začina i šećera i zapeći u rerni na 200 stepeni  35 minuta. Služiti uz kiselo mleko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *