Vulin: Držaću se politike vojne neutralnosti

Kandidat za ministra odbrane Aleksandar Vulin kaže da će se na novoj funkciji držati politike neutralnosti i biti deo politike stabilnosti koju je formulisao i sprovodio predsednik Vučić.

On dodaje i da će nastaviti rad na pojačanju tehničke i materijalne opremljenosti Vojske Srbije i na boljem položaju njenih pripadnika.

Na pitanje o politici prema Hrvatskoj, Vulin ističe da je Srbija garant stabilnosti na Balkanu, a da je on deo te politike.

Zamenik portparola NATO Pjer Kazalet izjavio je, povodom najavljenog imenovanja Aleksandra Vulina za ministra odbrane, da je na Vladi Srbije odluka koje će ministre da postavi i da očekuje da će se dobra saradnja i dalje razvijati u budućnosti.

„Srbija i NATO razvili su jako partnerstvo zasnovano na političkom dijalogu i praktičnoj saradnji. Poslednjih godina učinili smo značajan napredak na tom planu“, naveo je Kazalet u pisanoj izjavi za RSE.

U izjavi se podseća da je proteklog vikenda Srbiju posetila zamenica generalnog sekretara NATO Rouz Gotemiler i da se tom prilikom sastala sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim visokim zvaničnicima.

„Ona je naglasila da NATO ostaje posvećen Zapadnom Balkanu i izgradnji snažnog partnerstva sa Srbijom. Zbog toga, očekujemo da će se naša dobra saradnja i dalje razvijati u budućnosti“, saopšteno je za RSE iz Brisela.

Izvor:RTV

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde