Vlada radnicima Fijata ne može da garantuje neto 45 hiljada

SRBIJA ITALIJA FIJAT

Vlada Srbije će nastaviti da se bori za radna mesta u Fijatu, ali sumnja u dobre namere štrajkačkog odbora koji traži da im vlada garantuje neto zaradu od 45.000 dinara, a to je nemoguće ispuniti, kaže premijerka Ana Brnabić.

Brnabić je danas na konferenciji za novinare, a posle sastanka sa HBIS grupom, rekla da će se vlada boriti za Fijat kao što se borila za Železaru Smederevo, ali da štrajkački odbor traže nemoguće, odnosno ono što vlada ne može da ispuni.

„Vlada zakonski ne može da garantuje da minimalna neto zarada bude 45.000 dinara“, pojasnila je premijerka.

Dodala je da su štrajkači ispostavili vladi i novi zahtev, a to je da dobiju 20.000 dinara kao naknadu što su štrajkovali, što je, kaže, takođe nemoguće ispuniti.

Brnabić ističe da bez obzira na sve ostaje spremna za razgovore sa radnicima kada god oni odluče.

Biće još ulaganja u železaru

Predsednik kompanije HBIS grupe Ju Jong izjavio je danas u Beogradu da će Hestil u drugoj polovini ove godine nastaviti da investira u Železaru Smederevo i uložiti oko 120 miliona dolara u obnovu postrojenja i zaštitu životne okoline u tom gradu.

Ju Jong je u Vladi Srbije, posle razgovora sa premijerkom Anom Brnabić, ocenio da će, pošto je Hestil oživeo fabriku u Smederevu, ona postati ponos Srbije i uzor kako se radi.

Brnabić je istakla da je Železara Smederevo prvi put ostvarila profit u decembru prošle godine, a da je projekcija da će u 2017. ostvariti 20 miliona evra profita.

Izvor: RTV

PODELI
Prethodni članakNaručivali drogu poštom
Sledeći članakBEBE ROĐENE 15.07

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde