Višestruki silovatelj-povratnik napao medicinsku sestru u Novom Sadu

Novosadska policija uhapsila je u nedelju veče Dušana Murgaškog (60) poznatog i po nadimku Pikaso, višestrukog prestupnika, tačnije, silovatelja povratnika, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju.

Sve se desilo u Centru za rehabilitaciju Kliničkog centra Vojvodine u koji je kolima Hitne pomoći Murgaški u nedelju dovezen na detoksikaciju i trežnjenje s obzirom na to da je bio u teže alkoholisanom stanju.

Pošto je završio u odeljenju za detoksikaciju, Murgaški je, pre nego što će napustiti Centar za rehabilitaciju, najpre verbalno pretio a zatim nožem na rasklapanje napao radnicu u kuhinji Kliničkog centra, M. Č. (44), koja mu se suprotstavila pokušavajući da mu uzme nož, i posekao je po ruci, tako da je zadobila lakše povrede.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati, po odobrenju javnog tužioca kome će, uz krivičnu prijavu, biti doveden na saslušanje.

Inače, Murgaški je početkom decembra prošle godine, posle izdržane kazne zatvora od 10 godina, zbog silovanja, pušten na slobodu na kojoj je, nakon samo dva meseca, načinio prestup.

Igor Jurić, predsednik Fondacije „Tijana Jurić“, ranije je obavestio javnost da je ovaj muškarac od 30. novembra na slobodi, a da mu se pripisuju tri silovanja, među kojima i devojčice od 14 godina.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde