Vidovdanske nagrade za najuspešnije novosadske učenike

Učenici novosadskih osnovnih i srednjih škola koji su prošle školske godine osvojili nagrade na republičkim i međunarodnim takmičenjima dobili su pohvalnice, tj. Vidovdanske nagrade.

Vidovdanske nagrade se učenicima dodeljuju svake godine na Vidovdan, zajedno sa novčanom nagradom, čija visina zavisi od osvojenog mesta.
„Ovog puta imali smo 691 nagradu, što je za 100 više u odnosu na prošlu godinu, a izdvojili smo 12,3 miliona dinara, to jest 3,1 milion više nego lane. Nadam se da ćemo sledeće godine morati još više da izdvojimo iz gradske kase za naše najbolje đake na koje sam ponosan i danas šaljemo najlepšu sliku iz Novog Sada“, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.
Grad Novi Sad ustanovio je Vidovdansku nagradu 2015. godine za učenike osnovnih i srednjih škola koji se nagrađuju za izuzetne rezultate ostvarene u toku jedne školske godine na republičkim takmičenjima i smotrama, kao i na međunarodnim takmičenjima i smotrama u organizaciji Ministarstva prosvete ili Ministarstva sporta i omladine.
Pored 691 nagrade za 607 učenika, od čega je 280 nagrada za učenike osnovnih škola i 411 nagrada za srednjoškolce, dodeljeno je i 57 Vidovdanskih nagrada za izuzetne rezultate na naučnim olimpijadama i svetskim i evropskim takmičenjima i prvenstvima u oblasti sporta i umetnosti za decu školskog uzrasta, koje nisu u organizaciji ministarstava, poručuju iz Grada.
Izvor: 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde