Upriličena svečanost povodom završetka projekta “Učim+Znam=Vredim”

Pomoćnica gradonačelnika Novog Sada Ljilјana Koković prisustvovala je svečanosti povodom završetka projekta „Učim+Znam=Vredim“ za 2017. godinu u kojem je učestvovalo 210 učenika iz sedam lokalnih samouprava, njihovi roditelјi i mentori. Tom prilikom su dodelјene zahvalnice i pokloni učesnicima bilbord kampanje.

Svečanost je počela nastupom Milice Velјković, pobednice u pevanju tradicionalne pesme iz OŠ „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina, a potom je usledila pozdravna reč potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića. Priredbu u holu zgrade Pokrajinske vlade su svojim nastupima uveličali horovi OŠ „Jovan Popović“ i Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“.

-Pozdravlјam vas u ime Grada Novog Sada i čestitam Udruženju za promociju društvene odgovornosti, najpre na jednoj ovako važnoj inicijativi, a onda i njenoj uspešnoj realizaciji. Dokazano je i potvrđeno da najbolјi rezultat daje afirmativan pristup u kojem ne govorimo o onome što nije dobro, već naprotiv, u prvi plan ističemo ono najbolјe. Projekat „Učim+Znam=Vredim“ je najsjajniji primer takvog odnosa jer promoviše zaista najveću vrednost društva- mlade lјude želјne znanja. Nema većeg bogatstva i potencijala od njih jer oni su garancija bolјeg sveta i bolјe budućnosti za sve nas. Oni su posvećeni, odgovorni, istrajni, preduzimlјivi i zbog toga nagrađeni znanjem koje oplemenjuje njihov život, a koje čini da upravo oni postanu nosioci pozitivnih promena. Kao društvo moramo da ih ohrabrimo na tom putu tako što ćemo stvoriti uslove da znanje, sposobnosti i veštine budu jedini uslovi profesionalnog i društvenog ostvarenja. Našim najbolјim učenicima želim sve najbolјe u životu, a nosiocima ovog projekta da istraju i nastave da podržavaju one koji su izabrali pravi put- rekla je Ljilјana Koković.

Prisutnima se obratio i predsednik Udruženja za promociju društvene odgovornosti i pokretač  projekta „Učim+Znam=Vredim“ Aleksandar Savanović koji je istakao da projekat konstantno raste i razvija se i da je svake godine sve više škola i lokalnih samouprava koje žele da promovišu najbolјe đake.

– Kada smo 2015. godine započeli ovaj projekat nismo mogli ni pretpostaviti da će danas, tri godine kasnije, on izgledati ovako. Počeli smo u Novom Sadu sa 14 bilborda, 30 učenika na njima, a stigli smo do 60 bilborda i više od 200 đaka u sedam lokalnih samouprava koji su svojim uspesima zavredili da budu promovisani. Naša iskrena borba za bolјe i zdravije društvo u kom će se ceniti prave vrednosti i promovisati novi društveni uzori, dala je svoje rezultate. Broj uspešnih đaka je svake godine veći, što je jasan znak da ovo društvo ima potencijala da se uhvati u koštac sa svim negativnim pojavama koje se javlјuju u svakodnevnom životu decenijama unazad. Godine ratova i tranzicije oduzele su nam mnogo toga, a među njima i jedan sistem pravih vrednosti. Mlade generacije su ostale bez zdravih uzora, koji su uspešni zahvalјujući znanju, radu, marlјivosti i učenju, na koje bi se ugledale. Takve uspešne lјude danas promovišemo, jer ova deca su buduća naučna, intelektualna i kulturna elita ove države. Ovim projektom želimo da ih ohrabrimo da istraju, da ne odustaju i da streme ka novim uspesima na koje smo svi ponosni- poručio je Aleksandar Savanović.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde