Ulica Marka Miljanova otvorena za saobraćaj

U Ulici Marka Miljanova završeni su radovi na izgradnji saobraćajnih površina sa pratećom infrastrukturom i javnim osvetljenjem, te je otvorena za saobraćaj. Reč je o zajedničkoj investiciji Grada Novog Sada i Pokrajinske vlade koja je vredna 205 miliona dinara. Na deonici od ulice Đorđa Rajkovića do kružnog toka, u dućinii od 400 m, izgrađen je kolovoz širine 6 m, od kružne raskrsnice do Beogradskog keja, u dužini od 100 m, izgrađen je kolovoz bulevarskog tipa, dve kolovozne sa po dve saobraćajne trake po smeru.

Ulica je dobila 136 parking mesta, obostrane pešačke staze, biciklističku stazu i 59 stubova nove rasvete, a izgrađeni su i kanalizaciona mreža i toplovod. Izgradnjom biciklističke staze ostvarena je veza sa stazama na Keju i na Žeželjevom mostu i samim tim omogućena je povezanost biciklističkog saobraćaja sa sremskom stranom grada.

Postojeće zelenilo u Ulici Marka Miljanova je očuvano u najvećoj mogućoj meri, a završen je projekat za pejzažno uređenje i ishodovana je građevinska dozvola. Vrednost projekta je 515 000 dinara,  a JKP “Gradsko zelenilo” realizovaće radove na ozelenjavanju koji podrazumevaju sadnju novog drveća u planiranim otvorima na parkiralištu, ozelenjavanje kružnog toka sadnjom trave ii ukrasnog žbunja i ozelenjavanje površina između kolovoza i pešačkih staza.

Realizacijom investicije povezane su tri značajne saobraćajnice – Beogradski kej, Venizelosova i Kosovska ulica, a ponovo je uspostavljenja veza tranzitnog pravca od Zrenjaninskog puta i Luke Novi Sad, preko Keja i Žeželjevog mosta. Izgradnjom kružne raskrsnice omogućeno je umirenije i efikasnije odvijanje saobraćaja. Na raskrsnici sa Kosovskom ulicom izgrađena je traka za leva skretanja, čime je povećan kapacitet raskrsnice ulice Marka Miljanova i Kosovske.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde