Osnovni sud u Mitrovici oslobodio je dvojicu kosovskih policajaca, uhapšenih zbog sumnje da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Olivera Ivanovića, potvrdio je za Koha Ditore glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šućri Sulja, prenosi portal Kossev.

Tužilaštvo je u ponedeljak uveče zatražilo od suda jednomesečni pritvor za osumnjičene.

Portal prenosi da se policajci Ž.J. i D.M, prema izvorima, sumnjičili da su uzeli čauru sa lica mesta i da je nisu predali zajedno sa drugim dokazima.

Kosovski ministar pravde Abeljard Tahiri izjavio je da je Priština poslala četiri pisana zahteva Beogradu u vezi informacija u vezi rasvetljavanja ubistva Olivera Ivanovića, ali da ni na jedan nije dobila odgovor.

„Tokom ove nedelje poslaćemo još jedan zahtev vlastima u Beogradu, gde ćemo da ih upitamo o statusu poslatih zahteva. Da li postoji volja da odgovore ili kako stoje stvari“, rekao je Tahiri za radio Slobodna Evropa.

On tvrdi da je Priština veoma zainteresovana da reši ubistvo lidera građanske inicijative Sloboda, pravda, demokratija Olivera Ivanovića i da se počinioci suoče sa pravosuđem.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde