U Vojvodini prepoznato 50 potencijalnih banjskih lokacija

Tokom izrade studije o potencijalnim banjskim lokalitetima u Vojvodini prepoznato je 50 najperspektivnijih lokacija koje imaju turistički, rekreativni i zdravstveni potencijal. Ovo je rezultat dvogodišnjeg rada na izradi studije u kojem su učestvovali Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, Rudarsko-geološki fakultet, Arhitektonski fakulte i Medicinski fakultet iz Beograda.

Studija, koja je prezentovana danas u Pokrajinskoj skupštini, predstavljaja drugu, detaljnu fazu istraživanja, na osnovu kog je formirana osnova za unapređenje turističkih proizvoda pre svega kroz investiranje u prirodne lekovite resurse sa ciljem razvoja turističke ponude na održiv i savremen način.

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković izjavio je da je u toku izgradnja akva parka u Subotici kao i da se na lokaciji Fruška gora, Vrdnik, Vrdnička kula već gradi najveći i najluksuzniji velnes i spa centar u regionu koji će biti otvoren u septembru. On je dodao i da će neke od ovih 50 lokacija u narednom period ući u neku od ivesticionih faza.

Đoković je dodao da je Vojvodina veliki turistički potencijal, te da su tokom prošle godine najposećenije banje u Vojvodini bile Banja Palić i Banja Vrdnik.

Način finansiranja ovih lokacija predviđen je u akcionom planu, a zavisi od veličine investicije. Za manje investicije predviđene su subvencije Pokrajine, dok će u nekim većim investicijama učestvovati udruženo i lokalne samouprave i Pokrajina i Republika.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde