U Vojvodini od sledeće godine bez lista čekanja za zračenje

Sremska Kamenica, 11. jula 2019. - Direktor Instituta za onkologiju Vojvodine Zoran Radovanovic i ministar zdravlja Zlatibor Loncar. Ministar zdravlja Vlade republike Srbije Zlatibor Loncar i pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojkovic, obisli su Institut za onkologiju Vojvodine u Sremskoj Kamenici, gde su u toku radovi na prosirenju kapiciteta za zracnu terapiju. FOTO TANJUG/ JAROSLAV PAP/ bk

U Vojvodini od početka sledeće godine više neće biti lista čekanja za zračenje najavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar, prilikom posete Institutu u Sremskoj Kamenici, gde su u toku radovi na proširanju kapaciteta ove zdravstvene ustanove.

Radovi na proširanju obuhvataju dva nova akceleratora, jedan skener (CT simulator) i svu prateću opremu.

Obilasku radova prisustvovao je i Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, a tim povodom on je istakao da je ovo najveća i najznačajnija investicija u zdravstvu u Vojvodini.

Vrednost radova je 6,6 miliona evra. Finansiranje radioterapijske opreme za Institut za onkologiju Vojvodine deo je drugog projekta razvoja zdravstva Srbije koji sprovodi Ministarstvo zdravlja, u cilju unapređenja sistema zdravstvene zaštite.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde