U okviru akcije „Jedan paketić – mnogo lјubavi“ podeljeni novogodišnji paketići deci korisnika Narodne kuhinje

Član Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Tihomir Nikolić i pomoćnica gradionačelnika Novog Sada Ljilјana Koković zajedno sa volonterima Crvenog krsta podelili su novogodišnje paketiće deci korisnika Narodne kuhinje u okviru akcije „Jedan paketić – mnogo lјubavi“.

– Ovo je tradicionalna akcija akcija Crvenog krsta Srbije koja se realizuje u saradnji sa Gradskom upravom za socijalnu i dečiju zaštitu. Za tu namenu iz budžeta Grada obezbeđena su sredstva u iznosu od 1,4 miliona dinara za 1000 novogodišnjih paketića za decu iz socijalno ugroženih porodica. Svake godine resorna uprava obezbeđuj paketiće za decu kako bi im ulepšala predstojeće novogodišnje i božićne praznike – istakao je Tihomir Nikolić.

Koordinator Gradske organizacije Crvenog krsta Dragan Šarac je rekao da akcija Crvenog krsta Srbije „Jedan paketić – mnogo lјubavi“ traje dugi niz godina zahvalјujući i nesebičnoj podršci Grada Novog Sada.

– Danas ćemo podeliti 197 paketića deci korisnika Narodne kuhinje. Paketići su namenjeni i Sigurnoj dečjoj kući, Sigurnoj ženskoj kući, Svratištu za decu ulice, Dečjem selu u Sremskoj Kamenici, Centru za porodični smeštaj i usvojenje i brojnim udruženjima osoba sa inavaliditetom. Takođe, nastavlјamo da organizujemo brojne humanitarne akcije s cilјem da pomognemo socijalno ugroženim kategorijama stanovništva- rekao je Dragan Šarac.

On je dodao da je ta Organizacija u saradnji sa Vaterpolo klubom „Vojvodina“ prikupila 180 novogodišnjih paketića i to zahvalјujući sugrađanima koji su nesebično podržali tu akciju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde