U Novom Sadu popunjenost smeštajnih kapaciteta u vreme praznika preko 90%

Turistička organizacija Grada Novog Sada započela je kampanju pod nazivom „Zimska fantazija u Novom Sadu”, krajem novembra meseca, u okviru koje se kroz istoimeni video spot za TV i drugih dodatnih 12 video spotova za društvene mreže, prikazuje turistička ponuda i dešavanja u gradu u vreme zimskog perioda u Novom Sadu. Takođe, na nekoliko radio stanica u Srbiji, slušaoci su u mogućnosti da čuju reklamni spot kojim se pozivaju da u vreme novogodišnjih praznika Novi Sad bude njihova destinacija za odmor.

Od početka trajanja kampanje do danas, pomenute video spotove pogledalo je na društvenim mrežama Facebook i Instagram preko 1.000.000 korisnika, a ostvareno je preko 6.000.000 impresija.

Šta Vas to sve očekuje u Novom Sadu u ovim magičnim, prazničnim danima možete videti na sledećem linku https://novisad.travel/zima-u-novom-sadu/

POPUNJENOST SMEŠTAJNIH KAPACITETA U PERIODU NOVE GODINE

Prema informacijama od strane smeštajnih kapaciteta u Novom Sadu, popunjenost smeštajnih kapaciteta je u vreme praznika preko 90%, dok su pojedini potpuno rasprodati.

Najveći broj rezervacija smeštaja realizovane su od strane domaćih gostiju, gostiju iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, kao i od strane turista iz Kine.

Tokom decembra meseca, u Info centre TONS-a, najveći broj turista došao je iz Grčke, Rusije, Francuske, Velike Britanije, Kine, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Slovenije, Turske, Indije. Interesantno je spomenuti da su nas posetili i gosti iz Tunisa, Kube, Meksika i Perua.

NA OSNOVU PODATAKA DOBIJENIH OD STRANE SMEŠTAJNIH KAPACITETA u Novom Sadu su u novembru 2019. godine najviše noćenja ostvarili turisti iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ruske federacije, Slovenije, Poljske, Nemačke, Makedonije, Mađarske, Rumunije. Po noćenjima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Kanada.

U periodu januar – novembar 2019. godine naplaćena je boravišna taksa u iznosu od 47.055.740,96 dinara, što predstavlja porast u odnosu na iznos naplaćene boravišne takse za isti period prethodne godine za 4,5 %.

Više o događajima u predstojećem mesecu pogledajte na našem linku:

https://novisad.travel/kalendar-dogadjaja/docek-nove-godine/

https://novisad.travel/kalendar-dogadaja/

Kulturni informator:

http://www.novisad.travel/desavanja/2019/kult%20info%20decembar%202019.pdf

Društvene mreže:

Facebook:

https://www.facebook.com/novisadcity

Instagram:

https://www.instagram.com/novisad.travel/

Youtube:

https://www.youtube.com/c/NovisadTraveldestination

Linkedin:

https://www.linkedin.com/company/tourist-organization-of-the-city-of-novi-sad

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde