U nedelju zimska novosadska razmena knjiga i dve kreativne radionice u dvorcu Eđšeg

Na zimskoj Novosadskoj razmeni knjiga, koja se održava u nedelju, 10. februara, u kulturnoj stanici Eđšeg u Antona Čehova 4, pod sloganom ‘Knjige greju’ održaće se dve kreativne radionice i humanitarna akcija.

Izrada alternativnih korica za pohabane knjige počinje u 16h, demonstraciju će voditi Milan Trpković iz Udruženja izdavača i knjižara Srbije.

Izrada origami obeleživača za knjige i ukrasa od stranica knjiga suviše oštećenih da bi se reparirale počinje od 18h, radionicu će voditi Helena Mak, studentkinja grafičkog dizajna. Materijal obezbeđuju organizatori, a učesnici svoje rukotvorine mogu poneti kući.

Specijalni gost zimske Novosadske razmene knjiga biće inicijativa „Knjigom do osmeha“, na čijem će štandu tokom celog popodneva posetioci moći da dobiju knjigu po izboru u zamenu za slanje humanitarnog SMS-a.

Knjige koje Novosađanima i gostima Novog Sada više nisu potrebne, ili ih više neće čitati, a u upotrebljivom su stanju, tokom čitavog događaja oni mogu zameniti za kupone — prerazmišljone, koje potom menjaju za neke od knjiga iz baze razmene. Hraniteljska biblioteka Prerazmišljavanja prikupila je više hiljada knjiga na prethodnim razmenama, ali i uz pomoć i podršku donatora — pojedinaca, institucija i organizacija, koje su podržale ovu potpuno neprofitnu inicijativu.

Na razmenu možete doneti bilo koji broj knjiga, a učestvuju sve vrste — od beletristike, preko naučnopopularne literature, enciklopedija i priručnika, do kuvara i džepnih izdanja.

Ukoliko neko nije u prilici da dođe na Razmenu, a želi da donira knjige, može se javiti organizatorima bilo kada pre razmene kako bi dogovorili primopredaju. Sve knjige koje preostanu nakon razmene, nastaviće da traže svoje čitaoce kroz naredne razmene i kroz poklanjanje vernim čitaocima Prerazmišljavanja.

Šesta razmena knjiga koju književni blog Prerazmišljavanje organizuje u Novom Sadu, trajaće od 14 do 20 časova, ulaz je besplatan.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde