TREND RASTA I EKSPANZIJE

Nakon prošlogodišnjeg ulaganja i instaliranja vrećastog oprašivača  za pročišćavanje dimnih gasova, tzv. filtera za petrol koks, kojim je IGM Stražilovo postalo prva fabrika sa filterom za zaštitu okoline od izduvnih gasova, nastavljaju se investicije u fabriku.

Nakon pet godina zaustavljene proizvodnje i dovršetkom rekonstrukcije prethodnih meseci, 07.06.2017. počeo je sa radom drugi pogon ove fabrike. Pogon II će u značajnoj meri doprineti povećanju kapaciteta Stražilova i proširenju proizvodnog asortimana.

Proizvodni pogon za klasični asortiman, tj. giter blok i međuspratnu konstrukciju, odnosno fert ispunu, nije poslovao od 2012. godine i veliko je zadovoljstvo svih zaposlenih u fabrici i opštine Sr. Karlovci videti kako nakon pet godina ona opet radi punim kapacitetom.

U skladu sa prodajom i planom proizvodnje, pogon II radit će klasičan, a pogon I blok velikog formata, čemu je prvobitno i namenjen.Veliki, tj tzv Termo blok je blok odličnih termoizolacionih karakteristika, koji zauzima sve važnije mesto u građevinskm sektoru Srbije, što je veoma pohvalno i pokazatelj da se krećemo u skladu sa evropskim trendovima u gradnji.

U ponovno pokretanje pogona II uloženo je preko 300.000 EUR, koje je Stražilovo investiralo iz sopstvenih sredstava.

Osim ulaganja u opremu, značajno je istaknuti i zapošljavanje 30 novih radnika sa teritorije Novog Sada i Sremskih Karlovaca.

Pokrenuta su nova tržišta, poput Kosova i Mađarske, dok postojeća kao što su Srbija, Bosna i Makedonija i Rumunija rade povećanim obimom.

Pokretanjem drugog pogona, Stražilovo će biti u mogućnosti da nastavi trend modernizacije, rasta i ekspanzije, kako na postojeća, tako i na novopokrenuta tržišta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde