Transformacija „Radosnog detinjstva“ po teritorijama

Odbornici Skupštine grada će u petak na sednici raspravljati o predlogu Gradskog veća da se Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“ rastavi u osam posebnih ustanova po teritorijalnom principu.

U samom predlogu odluke nema tačne informacije koliko će dece biti u svakoj od osam predškolskih ustanova, već su umesto toga samo dati podaci o kvadraturi objekata i otvorenih površina.

Svaka ustanova obuhvatiće od sedam do 14 sadašnjih vrtića. Što se tiče drugih obejkata, kuhinja „Radosnog detinjstva“ na Telepu na Bulevaru Evrope 31 ući u sastav pete predškolske ustanove, a služiće za snabdevanje hrane te, kao i druge i šeste predškolske ustanove. Ostale ustanove će hranu dobijati iz kuhinje u Vojvođanskih brigada koja će, zajedno sa odavno završenom ali nikad otvorenom centralnom kuhinjom u Privrednikovoj BB, ući u sastav sedme predškolske ustanove.

Sadašnja Upravna zgrada Radosnog detinjstva u Pavla Simića 9 će ući u sastav šeste predškolske ustanove.

U odluci o kojoj će raspravljati odbornici navedena su i imena novih predškolskih ustanova i tako će prva nositi ime „Riznica“, druga će se zvati „Lastavica“, treća „Miroslav Antić“, četvrta „Plava zvezda“, peta „Jovan Jovanović Zmaj“, šesta „Stari grad“, sedma „Pčelica Maja“, osma „Dečija planeta“, a u okviru ŠOSO „Milan Petrović“ zasebno će raditi objekti u Jevrejskoj 26 i Braće Ribnikara 32.

Izvor: 021

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde