Tokom tri vikenda u septembru edukativni program „Stopama prvih botaničara“

????????????????????????????????????

Pokret gorana Novog Sada poziva mlade da se prijave na edukativno-istraživački program „Stopama prvih botaničara“ u organizaciji Pokreta gorana Novog Sada. Program se sastoji iz tri vikend seminara/obuke u Novom Sadu i u Sremskim Karlovcima:

– 1-2. septembar
– 8-9. septembar
– 22-23. septembar 2018. godine.

Cilj projekta je da omogući mladima da steknu kompetencije na polju botanike, kroz neformalno obrazovanje, koja je preduslov za proučavanje i aktivnu zaštitu biodiverziteta, te takođe služi i kao alat za edukacijy mladih za samostalan naučni i terenski rad u pomenutom polju. Unapređenjem znanja, veština i vrednosti mladih tokom realizacije programa, polaznici će biti podstaknuti i osnaženi za dalju promociju nauke. Na programu grupa od 20 mladih uzrasta 17-22 godina, će proći kroz faze botaniziranja, terenskog rada, prikupljanja, determinacije i preparacije biljnog materijala, osnova ekologije i zaštite biodiverziteta, procesa digitalizacije centurije Volnijevog herbara, pod stručnim mentorstvom iskusnih terenskih biologa i osoba koji su prethodnih godina vodili omladinske edukativne kampove i seminare. Najveći deo programa učesnici će se provesti u prirodi, radeći na terenu, u lokalitetima Fruške gore i Koviljsko-petrovaradinskog rita.

Ovaj vid edukativno-istraživačkog programa se održava svakog leta od 2011. godine i podržan je ove godine od strane Gradske uprave za sport i omladinu i od Pokrajinskog sekretarijata za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost.

Poziv je otvoren za sve mlade sa teritorije Vojvodine, uzrasta 17-22 godina. Smeštaj, ishrana, predavanja i materijal za rad su obezbeđeni od strane organizatora i donatora dok učesnici pokrivaju troškove dolaska i odlaska sa seminara. Prijave su otvorene do 20. avgusta 2018. godine, do 16 časova. Prijavni formular se nalazi na linku:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdCiTSxpcgTpZE-8ty2kFa96Q0GMLYBMXmDXGb9UaofQZmU6g/viewform 

 

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde