Iskreni logotipi švedskog vizuelnog umetnika privukli su puno pažnje na društvenim mrežama. Viktor Herc iz Švedske projekat je započeo 2011. godine kao eksperiment kako bi video koliko dobro može da imitira stvarne logotipe.

Radovi 36-godišnjeg „freelance“ dizajnera koji je radio za brendove kao što su Ray-Ban, Universal Music Group i IKEA postali su hit na društvenim mrežama nakon što ih je objavio portal Bored Panda.

„Samo sam želeo da vidim koliko mogu da imitiram stvarne logotipe i da ubacim nova značenja i poruke u njih kako bi im dao istinitije značenje“, rekao je za njih.

Redizajnirani logotipi mogu da se gledaju kao društvena kritika, potiču na razmišljanja o kapitalizmu, konzumerizmu i našim sopstvenim navikama i ponašanjima. Viktor je otkrio da to radi svesno i da dugo i naporno razmišlja o tome kako nabolje predstaviti svaku kompaniju.

„Naravno, većina njih je jako kritična i oštra, ali u nekoliko navrata gotovo sam se osećao loše“, kaže. „No ako nađem nešto što ima smisla i sadrži istinu, jednostavno to moram da napravim.“

„Ali da, ja sam isto licemer. Služim se svim tim produktima i servisima i uživam u njima“, zaključuje.

*

*

*

*

*

*

*

*

IZVORddl/index.hr
PODELI
Prethodni članakTrinkijeri demantovao da preuzima Letoniju
Sledeći članakGradonačelnik primio atletičarku Milicu Gardašević
Avatar
Radio Delta, poseduje dozvolu za rad kao jedina regionalna radio stanica u AP Vojvodini na 89,5 mhz, a koja kao takva zonom rada obuhvata regiju Srema i Bačke gde pripada i Novi Sad. Naša pokrivenost je Južnobački okrug, Srem i veći deo Mačve. Program Delta radija prema istraživanju javnog mnjenja i analizama slušanosti svakodnevno prati preko 180.000 građana Novog Sada i regije (oba pola , pretežno urbane populacije)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde