Sutra u Sinagogi sviraju ugledni novosadski pijanisti, ulaz slobodan

Ugledni novosadski pijanisti i ansambli, u četvrtak 10. oktobra u Sinagogi, poželeće dobrodošlicu novom koncertnom klaviru marke Šigeru Kavaji (Shigeru Kawai) čiji je vlasnik Muzička omladina Novog Sada. Ovaj izuzetni i dragoceni instrument, jedan od najugjednijih i najaktivnijih organizatora muzičkih događanja u našem gradu, kupio je od sredstava projekta FILMHarmonia, koji je sufinansiran iz INTERREG IPA II programa prekogranične saradnje Hrvatska – Srbija 2014 – 2020.

Ovo će biti prvi koncert na novom klaviru, a Muzička omladina Novog Sada je želela da njegova karijera započne zvucima…prstima eminentnih umetnika s novosadske muzičke scene. Novi Kavaji će uostalom i služiti našim već afirmisanim, ali i budućim muzičarima, kao i naravno  gostima iz inostranstva.

Učesnici:

Rita Kinka & TAJJ quartet

Branka Parlić

Aleksandar Đermanović

Julija Bal

Ingmar duo

Majamisty trio

Aleksandar Dujin trio.

Koncert počinje u 20,00 časova, a ulaz je SLOBODAN!

Jedan od glavnih ciljeva projekta Filharmonija u filmu, pored unapređenja prekogranične saradnje posredstvom inovativnog i atraktivnog kulturnog programa – emitovanja nemih filmova Čarlija Čaplina uz  fantastično živo izvođenje muzike Zagrebačke filharmonije, koji je premijerno prikazan u Novom Sadu od 3. do 5. septembra, a potom u Iloku, dok će u 2020. godini biti realizovan u Subotici i u Vukovaru, jeste  i poboljšanje uslova i kvaliteta rada partnera. Muzička omladina Novog Sada, koju je za partnera na projektu FILMHarmonia odbrao glavni nosilac projekta – Zagrebačka filharmonija, izabrala je klavir. Pozivajući publiku da dođe na najavljenu besplatnu promociju  novog instrumenta, Muzička omladina Novog Sada – vlasnik  novog klavira i organizator najavljenog koncerta, ističe da veruje da će se dolaskom novog, dragocenog muzičkog instrumenta u naš grad povećati broj kvalitetnih umetničkih dešavanja u našem gradu i obogatiti naša muzička scena.

Naredni koncert:

Petak, 11.oktobar, Sinagoga, 20h

LP DUO – koncert za dva hibridna klavira

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde