Sutra u 20 časova otvaranje izložbe Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske

Povodom obeležavanja Godine evropskog kulturnog nasleđa na nacionalnom nivou, izložba “Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice srpske” predstavlja umetnička dela domaćih i stranih autora, iz različitih epoha, izvedena u različitim tehnikama, objedinjene u nameri da se promisli o fenomenima i vrednostima na kojima se temelji evropska civilizacija. Na ovaj način izdvojile su se četiri teme i celine prikazane na izložbi: Nasleđe, Sloboda, Progres i Raznolikost.

 

Izložbom je ponuđeno jedno od više mogućih čitanja i sagledavanja evropskih vrednosti i fenomena kroz izložena umetnička dela, a sa idejom da se publika podstakne na razmišljanje o njima.

Generalni sekretar Evropa Nostre za Srbiju dr Višnja Kisić istakla je važnost ove godine u kojoj bi, kako je navela, trebali zajedno razmišljati o tome šta su evropske vrednosti i šta je zajedništvo i solidarnost.

 

Tokom trajanja izložbe biće priređen prateći program u vidu kustoskih vođenja subotom u 11 i 17. Časova, kao i predavanje petkom u 19 časova.

Sa željom da tokom trajanja Exit-a promoviše srpsku umetnost u evropskom kontekstu in a taj način je približi turistima, Galerija Matice srpske organizuje stručna vođenja na engleskom jeziku i tokom popodnevnih časova, u 13, 15 i 17 časova.

Izložba će biti otvorena u sredu 11. jula  u 20 časova, a ulaznica sa vođenjem je 250 dinara

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde