Novi Pazar – Vojvodina NS seme 1:3 (22:25, 17:25, 25:23, 12:25)

Odbojkaši Vojvodine NS seme zabeležili su pobedu na gostovanju u Novom Pazaru i osamili se na vrhu tabele domaćeg šampionata, čak su i uvećali prednost u odnosu na najbližeg pratioca Partizan. Šampion je na tradicionalno neugodnom gostovanju odmorio dijagonalu Todorović-Blagojević, počeli su Radović i Buša, a odmarao je i Pavle Perić. Zato je bilo potrebno malo više vremena crveno-belima da naviknu na nove uslove, ali je pobeda stigla bez puno muke.

Pazarci su prvi poveli sa dva as servisa Eremića (6:3), prišla je Voša na poen zaostatka (8:7), ali je domaćin na servise Bekrića napravio seriju 4:0 i pobegao na 12:7. Imali su dosta problema na prijemu crveno-beli, ali su posle dobre serije servisa Radovića, te napada Mehića i bloka Rudića, Novosađni došli ponovo na samo poen zaostatka (18:17). Nastavio je Mehić da “vuče” svoj tim i asom donese izjednačenje, a greška Božovića donela je vođstvo šampionu (20:19). U završnici, posle još jedne greške domaćih, Novosađani su došli do dva poena viška koje su, preko Kovačevića, lagano pretočili u osvajanje prvog seta.

Dve kontre Mehića i blok Buše povele su goste do uvodnog vođstva 8:5 u drugom setu, a nastavio je šampion sa dobrom igrom i kontrolom nad r ezultatom pa je blokom Mašulovića, kontrom Buše i dva asa Kovačevića poveo 16:8. Na kratko je zapretio Pazar dobrim blokom, smanjio prednost, ali se do kraja seta ništa nije promenilo.

Početak trećeg seta protekao je u egal igri, sve do grešaka Buše kada je Novi Pazar poveo 8:5, a zatim su se napadi stabilizovali i domaćin je održavao tri poena viška. As Halilovića doneo je domaćinu četiri poena viška (14:10), a posle tajm-auta Gavrančića ništa nije bilo bolje za šampiona jer je nastavio da greši. Ipak, servisi Buše probudili su Novosađane, aktivirao se Mašulović i za tren oka su crveno beli istopili zaostatak na svega poen (19:18). Dobar napad Mehića je konačno goste vratio do egala (22:22), ali se Novi Pazar bolje snašao u završnici i preko Eremića smanjio zaostatak.

Veoma brzo je šampion preuzeo kontrolu nad rezultatom u četvrtom periodu igre, servisima Mehića je napravio seriju i došao do osetne prednosti od četiuri poena 11:7. Dve poena domaćina su malo približila, ali je usledila serija gostiju 6:0 i beg na ubedljivih 17:9, Buša i Kovačević bili su nemilosrdni u napadu, a Radović u bloku. Nastavio se isti trend do kraja meča, a Vojvodina je u ubedljivom maniru završila meč.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo unestite Vaš komentar
Molimo unestite Vaše ime ovde